Corona update: 14/05 Richtlijnen wielertoeristen rijden in groep vanaf 18 mei!

Wat zijn de richtlijnen voor wielertoeristen? bron: sporza / HLN-VTM nieuws
Terug naar de maatregel: buiten sporten mag voortaan met maximaal 20 personen én met een coach. Hoe moeten of mogen we deze richtlijn interpreteren?
 
“Je moet altijd kijken naar de logica. Er moet begeleiding zijn, één persoon die verantwoordelijk is binnen een groep voor het naleven van de regels en voorwaarden: handhygiëne, afstand, … Je moet iemand responsabiliseren die moet toezien op de naleving van de regels.”
 
Naar de geest van de wet mag een pelotonnetje wielertoeristen dus weer de baan op? “Een peloton van 15 renners mag op de openbare weg. Daar kunnen ze de afstand respecteren. En dan moeten ze een wegkapitein aanduiden die moet nagaan of de regels worden gerespecteerd.”
 
“Ook hier moet je je gezond verstand gebruiken. De logica is duidelijk: er moet iemand verantwoordelijk zijn die ook kan aangetikt worden als de regels niet nageleefd worden.”

Concreet betekent dit:

  • Groep wielertoeristen mag maximaal uit 20 personen bestaan (wegkapitein/coach/trainer/verantwoordelijke inbegrepen).
  • Wegkapitein/Coach/Trainer/Verantwoordelijke aanduiden is verplicht (Voor vertrek aanduiden).
  • Wegkapitein/Coach/Trainer/Verantwoordelijke zorgt ervoor dat regels worden nageleefd.
  • Gezond verstand gebruiken! Dit betekent: zoveel mogelijk social distancing toepassen, geen bidons uitlenen, na de tocht direct naar huis,…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *